Over IAM

Wist je dat de IAM-master aan de TU/e - als eerste in Europa gevestigde universiteit - een internationale prijs heeft gewonnen voor de toegepaste, toekomstbestendige aanpak in ons programma?

Lees daar hier meer over.

Over de master Industrial and Applied Mathematics

  • Problemen oplossen is een kerncompetentie tijdens de hele studie.
  • Je specialisatie bepaal je zelf. Wij begeleiden je en helpen je de perfecte route te vinden.
  • Je rondt je opleiding af in het hart van de snelstgroeiende, high-tech Brainport-regio.
  • Soft skills worden gevoed en bereiden je voor op een allround carrière in wiskundige engineering.
  • IAM-alumni zijn vooruitstrevende wiskundigen die indruk maken. 

Ben je gefascineerd door de toegepaste, industriegedreven kant van wiskunde?

Dan is een IAM-diploma waarschijnlijk perfect voor jou. De master leert je niet niet alleen hoe je bestaande situaties kunt analyseren en beschrijven, maar ook hoe je gewenste resultaten ontwerpt en optimaliseert. Deze hands-on, toegepaste aanpak maakt ons programma uniek en bereidt je end-to-end voor op je volgende stap: of je nu je academische reis voortzet met een PhD of een vliegende start maakt met een carrière buiten de universiteit. 

Wiskundige ingenieurs maken een maatschappelijke impact. Wanneer je kiest voor een masteropleiding IAM aan de TU/e, dompel je jezelf onder in een van de snelst groeiende regio's van Europa: de Brainport-regio is een ecosysteem waarin kennisintensieve productie en verschillende industrieën elkaar ontmoeten. In Eindhoven versnelt jouw expertise in toegepaste wiskunde baanbrekende innovaties.

Problemen oplossen is een kerncompetentie tijdens de hele opleiding. Daarnaast bieden we onze studenten diverse mogelijkheden om hun talenten en interesses te ontwikkelen en te voeden. Om je volledig te ontplooien als allround wiskundig ingenieur, vinden wij soft skills van het grootste belang. Daarom zijn deze ook een belangrijk onderdeel van de IAM-opleiding (bijvoorbeeld als onderdeel van het TU/e SkillsLab).