ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 Jaar - Fulltime
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

We leven in een uitdagende tijd. De wereld staat in de komende decennia in het teken van een aantal grote omwentelingen of ‘transities’. Er is een schreeuwende behoefte aan mensen die deze in goede banen kunnen gaan leiden. Denk aan de energietransitie, de mobiliteitstransitie, de digitaIe transitie, de agro-food transitie, en de transitie van de stad. Er zal op tal van gebieden een overgang plaats moeten vinden naar een andere manier waarop de mensen met de aarde omgaan—en met elkaar. Vormgeving en gebruik van innovatie spelen hierin een sleutelrol.

Hiervoor zijn mensen nodig die na kunnen denken over het samenspel tussen technologische innovatie, economische groei en maatschappelijke dynamiek en impact. Mensen die verder kunnen kijken dan technologische mogelijkheden an sich, en de kennis en kunde hebben om zich in een multi- of interdisciplinair werkveld te begeven waar technologie, economie en maatschappij samenkomen. Dit is het domein van de Innovation Sciences.

Dus, heb je affiniteit met technologie, en wil je je vaardigheden naar een hoger, breder en meer strategisch of maatschappelijk niveau brengen? Wil jij onderdeel uitmaken van de transities waarin de wereld nu zit? Dan is dit jouw Master studie!

We bieden 2 specialisaties

  • Wereldwijde duurzaamheid

In deze track leer je hoe je innovatieprocessen kunt begrijpen en beïnvloeden om op elk niveau (lokaal, regionaal, nationaal, mondiaal) duurzame ontwikkeling te verbeteren

Je kunt hiermee b.v. gaan werken voor:

  • Duurzame enrgiebedrijven
  • Adviserende ingenieursbureau’s
  • Beleidsorganisaties
  • NGO’s
  • Andere werkgevers die betrokken zijn bij duurzaamheidstransities
  • Innovatiestrategie en beleid

In deze track leer je hoe je innovatieprocessen in de kenniseconomie kunt begrijpen, managen en beïnvloeden.

Je kunt hiermee b.v. gaan werken voor:

  • Grote bedrijven, als beleidsmaker, consultant of strategisch innovatiemanager
  • Beleidsorganisaties die innovatie, welvaart en welzijn willen verbeteren.
  • Adviserende ingenieursbureau’s

Waarom TU/e

Onze Universiteit bevindt zich in dé technologische hotspot van Nederland, de Brainport regio. Wij profiteren hiervan door onze sterke band met de locale technologische bedrijven, maar ook internationaal heeft de TU/e sterke banden met de industrie. Je bent hier dus op de juiste plaats om de vruchten te plukken van de samenwerking met hoogstaande bedrijven, en op de hoogte gebracht te worden van de laatste technologische ontwikkelingen.

En als ik nou al een Bachelor Sustainable Innovation heb gedaan?

Ben je je aan het oriënteren op een Masterstudie na de Bachelor Sustainable Innovation? En vraag je je af of je nog wel extra kennis opdoet bij Innovation Sciences?  Innovation Sciences biedt jou verdieping op een wetenschappelijk master-niveau, waar veel gevraagd wordt van zelfstandig onderzoeken in een maatschappelijke, bedrijfs, of universiteitscontext. Je zult je na het volgen van deze master stevig neer kunnen zetten in het werkveld.

Wat is het verschil tussen Sustainable Energy Technologie en Innovation Sciences?

Het grote verschil zit hem vooral in de vrijheid van het programma en het eigenaarschap van de student om je studie vorm te geven: door een grote hoeveelheid electives kun je een technisch (zoals SET) profiel kiezen, maar ook een meer maatschappijwetenschappelijk profiel al naar gelang je interesses en ambities.

Speel video
Ivette Oomens

Ask a student

Heb je een vraag over de studie of het studentleven? Vraag het onze studenten.

Voor vragen over toelating kun je naar toelating en inschrijvin

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.