ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Innovatie is cruciaal voor economische groei, duurzame ontwikkeling en welzijn. Toch zullen veel inspirerende, technologische ideeën nooit succesvol worden. Innovatiewetenschappen richten zich op het verkrijgen van een dieper inzicht in waarom dit het geval is en hoe die situatie kan worden verbeterd.

Als je geïnteresseerd bent in technologie en je vaardigheden op een breder, meer strategisch niveau wilt toepassen, dan is ons masterprogramma Innovation Sciences perfect voor jou.

BEHEER VAN TECHNOLOGIE IN DE SAMENLEVING

In ons masterprogramma Innovation Sciences leer je de mechanismen en processen begrijpen en beheren die nodig zijn bij het ontwikkelen en introduceren van nieuwe technologische alternatieven. Je krijgt meer inzicht in de sociaaleconomische implicaties van technische verandering en leert technische veranderingen in een Europese en mondiale context te plaatsen. Belangrijke vragen voor innovatiewetenschappers zijn onder meer:

  • Hoe kunnen lokale of nationale samenlevingen een innovatief klimaat creëren in een globaliserende wereld?
  • Welke factoren bepalen of een nieuwe technologie zal slagen?
  • Hoe kunnen overheid en bedrijfsleven innovaties introduceren die leiden tot duurzame ontwikkeling?
Ivette Oomens

Ons programma leert je hoe je innovatieprocessen op strategisch niveau kunt analyseren, beheren en beïnvloeden. Je leert de mechanismen en processen te begrijpen en beheren die het ontwikkelen en introduceren van nieuwe technologische opties beinvloeden.

We bieden twee specialisaties:

  • Wereldwijde duurzaamheid
  • Innovatiestrategie en beleid

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.