Maak je dromen waar in het

Bachelor College

Ontdek ons unieke Bachelor College

Ben jij op zoek naar een bacheloropleiding die je helemaal kunt aanpassen aan jouw interesses en ambities? Kijk dan eens rond bij ons Bachelor College. Of je nu alles wil weten over één specifiek onderwerp of juist graag verbindingen legt tussen vakgebieden, bij ons stel je je eigen vakkenpakket samen en bouw je een goede basis op voor je droomcarrière.
Elke innovatie begint met een droom. De TU/e gelooft in die van jou. Stel je eigen studie samen en maak jouw droom waar. Laat je inspireren door de dromen en verhalen van onze studenten.

TU/e Bachelor College

Kies je voor een bacheloropleiding aan de Technische Universiteit Eindhoven? Dan kies je voor een opleiding tot ‘future proof’ engineer. Een engineer die niet alleen nu, maar ook in de toekomst technische oplossingen kan bedenken voor uitdagingen die zich in onze wereld voordoen. 

De dromen van onze studenten

Opbouw van een bacheloropleiding

Met een Bachelor of Science-diploma op zak ben je helemaal klaar om een tweejarige masteropleiding te doen. 
Een TU/e-bacheloropleiding duurt drie jaar en bestaat uit:

  • Een major

  • Basisvakken

  • Vrije keuzevakken

  • USE-vakken

Aan de TU/e krijg je de vrijheid om je eigen vakkenpakket samen te stellen. Maar je komt er niet alleen voor te staan. Onze coaches staan van inschrijving tot diploma-uitreiking voor je klaar. Met hun hulp stem je je opleiding perfect af op jouw interesses en ambities. En ook met andere vragen kun je bij ze terecht.

Selectie of studiekeuzecheck?

Onze persoonlijke, kleinschalige manier van onderwijs geven werkt het beste als het aantal nieuwe studenten niet te groot is. Als er heel veel aanmeldingen zijn voor een opleiding kunnen we een selectieprocedure inzetten.  Voor alle andere bacheloropleidingen zonder selectie doe je als aankomend student de studiekeuzecheck

Bindend studieadvies

Het doel van je eerste jaar als student is om erachter te komen of je opleiding goed bij je past. Aan het einde van je eerste jaar kijken we naar je studievoortgang en geven we je een bindend studieadvies. Daarna weet je of je je huidige opleiding mag voortzetten. Je prestaties aan het eind van het eerste jaar zijn een goede indicatie voor je verwachte studieresultaat, waardoor we je een gedegen advies kunnen geven.  

Positief resultaat?
Met een positief studieadvies - als je 45 ECTS of meer behaalt in het eerste jaar - mag je je studie voortzetten.  

Negatief resultaat?
Als je een negatief studieadvies krijgt - met minder dan 45 behaalde ECTS in het eerste jaar - mag je deze opleiding niet voortzetten. Ook is het drie jaar lang niet mogelijk je opnieuw voor deze opleiding in te schrijven.  

Heb jij zin in een uitdaging? Ben jij zo iemand die altijd net wat verder kijkt om een superresultaat neer te zetten? Ben je gefascineerd door wetenschappelijke doorbraken of oplossingen voor maatschappelijke problemen? Dan is de TU/e Honors Academy echt iets voor jou.  

Contact