ECTS punten
Studieduur
3 jaar
Bachelor of Science

Ons leven zou er heel anders uitzien zonder de software die vaak onzichtbaar zijn werk doet. Stel je voor wat er kan gebeuren als door een softwarefout spoorbomen bij spoorwegovergangen niet op het goede moment dichtgaan, of als de elektriciteit uitvalt. Maar waarom mislukken automatiseringsprojecten zo vaak? Waarom is het zo moeilijk om een omvangrijk stuk programmatuur correct te ontwerpen en te onderhouden? Waarom zijn sommige apps meteen populair en andere dan weer niet? En wat is er nodig om een nieuwe webservice te ontwikkelen?

Softwaresystemen ontwerpen

Bij de opleiding Computer Science and Engineering leer je de basisprincipes en methoden om softwaresystemen en webservices te ontwerpen. Je leert bij je ontwerp rekening te houden met de toekomstige gebruikers. Je kunt redeneren over de correcte werking en de efficiëntie van een programma. Dat doe je op een wiskundig verantwoorde manier. Je ontwikkelt technologie en software die niet meteen verouderd zijn als een nieuwe programmeertaal of ontwikkelomgeving zijn intrede doet. Naast het uitbreiden van je kennis en vaardigheden leer je ook om dat alles toe te passen op concrete problemen.

Major Computer Science and Engineering

Na afronding van deze major ontvang je het diploma van Bachelor of Science in Computer Science and Engineering.

Gecombineerde bachelor

Zoek je een extra uitdaging? Of kun je niet kiezen tussen de bacheloropleidingen Applied Mathematics en Computer Science and Engineering? Dan kun je er bij de TU/e voor kiezen om een gecombineerd programma te volgen. De volgende combinatie is mogelijk:

• Dubbel bachelorprogramma Computer Science and Applied Mathematics

In een gecombineerde programma blijven de belangrijkste vakken van Applied Mathematics en Computer Science and Engineering behouden. Er zit een behoorlijke overlap tussen de opleidingen. Je kunt daarom met extra studiepunten (zo'n 25% zwaarder programma) 2 diploma's halen.

LET OP:
Als je kiest voor een gecombineerde bachelor moet je je voor beide studies aanmelden in Studielink!

• 4,1

Studenttevredenheid beoordeling van 1- 5

Aantal eerstejaars

Contacttijd eerstejaars p/week

• 71%

Doorstroom naar het tweede jaar

• 46%

Diploma binnen 4 jaar

• 91%

Doorstuderen

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Studievereniging GEWIS

De studievereniging stelt zich ten doel de belangen van de studenten aan de faculteit Wiskunde & Informatica te behartigen. Enerzijds probeert zij om de studenten hun vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Zij bereikt dit door middel van onder andere excursies, lezingen en symposia en het organiseren van een studiereis. Anderzijds organiseert de vereniging ook sporttoernooien, feesten, een wekelijkse Borrel, weekendjes en andere vormen van vrijetijdsbesteding om de band tussen de leden onderling te stimuleren.

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.