EngD Smart Buildings & Cities

ECTS punten
120
Opleidingstype
EngD
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Engineering Doctorate

Smart Buildings & Cities (SBC) is een tweejarige post-master opleiding tot technologisch ontwerper voor de gebouwde omgeving. Het programma wil bijdragen aan de transitie naar slimme, intelligente en duurzame steden met een hoge kwaliteit van leven. Deze transitie vereist nieuwe oplossingen die alleen kunnen worden gecreëerd door multiscale en multidisciplinaire (ontwerp) benaderingen.

Het programma bestaat uit twee delen. De helft van het programma bestaat uit post-master onderwijs waarin workshops worden gevolgd in ondernemerschap en professionele vaardigheden. Verder bevat dit deel van het programma verschillende technische vakken van disciplines die relevant zijn aan SBC. De andere helft van het programma is gewijd aan een individueel ontwerpproject in samenwerking met een bedrijf. Tijdens dit project wordt de trainee ondersteund door een supervisor van het bedrijf en een supervisor van de universiteit. Een business plan voor het ontworpen product of proces maakt onderdeel uit van de uiteindelijke eindresultaten. 

Het Smart Buildings & Cities (SBC) programma leidt de beste en de meest gemotiveerde MSc afgestudeerden op tot hooggekwalificeerde technologisch ontwerpers. Na twee jaar zijn onze trainees ontwerpers met een brede technologische kennis van disciplines gerelateerd aan SBC (architectuur, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, bouwfysica en installatietechniek en ICT). Ze blinken uit in hun eigen discipline en zijn gewend om in multidisciplinaire ontwerpteams te werken. Ze kunnen bijdrage aan ontwerpaspecten buiten hun eigen kerndisciplines en ze zijn in staat om verschillende technologieën te integreren tot nieuwe producten en concepten. Daarnaast begrijpen ze de commerciële aspecten van deze innovatieve producten en concepten. Na een succesvolle afronding van het programma ontvangt de trainee een Professional Doctorate in Engineering (EngD) graad.

SBC is onderdeel van het 4TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Instituut. Dit instituut is een samenwerking tussen de 4 technische universiteiten in Nederland. 

CCTO certificatie

Dit programma wordt erkend als een EngD programma door de CCTO, de Nederlandse Certificatie Commissie voor opleiding tot Technologische Ontwerper.