ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

ES: je kennis toepassen in de snelst groeiende, high-tech regio van nederland

Betrouwbare systemen: verantwoordelijk voor een veilige en efficiËnte toekomst

Natuurlijk weet je het. Maar misschien merk je het niet altijd. Elektronische embedded systemen zijn letterlijk overal. Van (slimme) tv's tot productielijnen, en van medische apparatuur tot zelfrijdende auto's: tegenwoordig bevatten allerlei apparaten een bepaald niveau van detectie-, bedienings-, controle-, reken en communicatiemogelijkheden. 

Met de toenemende complexiteit en groeiende nadruk op de beperkte middelen van dit soort apparatuur en technologie, zijn betrouwbaarheid en degelijkheid van embedded systeemtoepassingen essentieel. Klaar om je vaardigheden op het gebied van informatica en elektrotechniek naar een hoger niveau te brengen in een uniek masterprogramma? Dan is de master Embedded Systems (ES) aan de TU/e misschien iets voor jou. 

Een master in ES bereidt je voor om een nieuw en zeer gewild type ingenieur te worden met een diepgaande en toepasbare kennis van zowel software als hardware en leert je een geïntegreerde benadering van het ontwerpproces van complexe embedded systemen (zowel stand-alone als in een netwerk).

ES op de TU/e: facts and figures

  • Een jaarlijkse instroom van meer dan 60 studenten, met verschillende relevante academische achtergronden.

  • Een uitgebreid, allround programma dat 2 jaar duurt. 

  • Een unieke combinatie van elektrotechniek en informatica.

  • Nauwe samenwerking met de industriële spelers in de boeiende Brainport-regio.

  • Een sterke focus op het gedrag, de resource-efficiëntie, degelijkheid en betrouwbaarheid van embedded systemen.

Speel video
Sanket Kolhe

Ask a student

Heb je een vraag over de studie of het studentleven? Vraag het onze studenten.

Voor vragen over toelating kun je naar toelating en inschrijving

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

EIT Digital Master Embedded Systems

Het EIT-ES programma wordt aan onze universiteit stopgezet. Vanaf het academische jaar 2023-2024 zal de TU/e geen nieuwe (EIT-entry) studenten meer toelaten in dit programma. Studenten die in het academische jaar 2022-2023 aan een andere universiteit zijn begonnen (EIT-exit), mogen hun studie aan de TU/e in 2023-2024 afmaken.

Een onderscheidend kenmerk van het EIT Digital Master School: je gaat studeren aan twee topuniversiteiten in twee verschillende Europese landen.

De EIT Digital Master School biedt een internationaal masterprogramma over ICT Innovation. EIT Digital Embedded Systems combineert  technische majors met een minor over Innovatie en Ondernemerschap. Als student aan de EIT Digital Master School krijg je niet alleen fundamentele kennis en vaardigheden met betrekking tot technische onderwerpen, maar leer je ook hoe je je innovatieve ideeën op de markt kunt zetten.

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.