ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

U kunt embedded systemen vinden in veel van de producten die we dagelijks gebruiken, van televisietoestellen tot kopieerapparaten. De combinatie van informatica (software) en elektrotechniek (hardware) in dit soort apparatuur vereist een geïntegreerde benadering van het ontwerpproces. Dat vereist op zijn beurt een nieuw type ingenieur die kennis heeft van zowel software als hardware.

Master Embedded Systems

De nadruk binnen de Master Embedded Systems opleiding ligt op het ontwerpen van efficiënte en betrouwbare systemen. Om betrouwbare protocollen voor het gedrag van complexe softwaresystemen te bouwen, moet u kennis hebben van algoritmen, platformprestaties, hardware en ontwerp- en documentatiemethoden. Deze onderwerpen worden allemaal behandeld als onderdeel van dit programma. Je moet ook inzicht hebben in de variabiliteit en onderhoudbaarheid van deze protocollen, aspecten die worden behandeld in het verplichte onderdeel van het programma.

De Master Embedded Systems is een gezamenlijk programma van de 4TU Federation: een samenwerking tussen de vier technische universiteiten in Nederland.

We bieden ook een Honours-programma voor onze best presterende studenten. Dit uitdagende programma biedt u de mogelijkheid om deel te nemen en een bijdrage te leveren aan het onderzoek van de afdeling. De basis van het programma bestaat uit twee onderzoeksprojecten van 6 ECTS, die je naast je standaardprogramma neemt. Naast het volgen van je Master of Embedded System, is het ook mogelijk om tegelijkertijd de Education Master in Science Education and Communication (SEC) te volgen. Met deze graad bent u ook gekwalificeerd om computerwetenschappen te geven in het hoger voorbereidend wetenschappelijk onderwijs.

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

EIT Digital Master Embedded Systems

Een onderscheidend kenmerk van het EIT Digital Master School: je gaat studeren aan twee topuniversiteiten in twee verschillende Europese landen.

De EIT Digital Master School biedt een internationaal masterprogramma over ICT Innovation. EIT Digital Embedded Systems combineert  technische majors met een minor over Innovatie en Ondernemerschap. Als student aan de EIT Digital Master School krijg je niet alleen fundamentele kennis en vaardigheden met betrekking tot technische onderwerpen, maar leer je ook hoe je je innovatieve ideeën op de markt kunt zetten.

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.