ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

De wereld van Systems and Control leidt meer van ons leven dan de meesten van ons beseffen. De productie- en halfgeleiderindustrie, het transport, het medische werkveld en zelfs ons eigen leefomgeving thuis zijn er in toenemende mate afhankelijk van. Naarmate de wereld steeds meer geautomatiseerd en gerobotiseerd, zal de impact van systemen en besturing zich nog verder verspreiden. Het is een belangrijke discipline op veel gebieden en een waarin je een leidende rol zou kunnen spelen.

De toekomst is in jouw handen

Systemen en besturing kunnen worden toegepast op een breed scala van systemen. Toepassingen zijn te vinden in robotica (medisch, huishoudelijk en industrieel), mechatronische systemen, pick-and-place positioneringssystemen en in de auto-, energie- en (chemische) procesindustrie. Het speelt ook een cruciale rol bij de realisatie van ITER, de grootste kernfusietestreactor ter wereld.

Het Master Systems and Control programma bereidt je voor op een sleutelrol op het gebied van dynamiek en besturingstechnologie voor complexe systemen en processen. Je leert interdisciplinaire strategieën te gebruiken met modellering, signaalverwerking, controllerontwerp en systeemanalyse. Het programma biedt deskundigheid en vaardigheden van topkwaliteit voor succesvolle professionele loopbanen in onderzoek, technologische ontwikkeling en ontwerp.

Er zijn meer dan 30 specialisatiecursussen om uit te kiezen, ingedeeld in vijf thema's:

  • Fundamentals
  • Mechatronica en robotica
  • Controle voor Automotive
  • Proces en energie
  • Cyber-Physical

Je kunt vakken kiezen uit alle vijf thema's, mits goedgekeurd door je supervisor.

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

Contact

The independent judgment by the NVAO strengthens higher education institutions in their quality culture. On the basis of the judgments of NVAO higher education programmes are recognized and students receive a legally recognized degree. In the Netherlands, NVAO assesses the internal quality assurance pursued by universities and the quality of the programmes they provide.