Over PDEng

PDEng functies zijn tweejarige, fulltime functies in verschillende disciplines. Je vergroot niet alleen je technologische expertise, maar ontwikkelt ook je professionele vaardigheden. Hoogtepunt in het 2-jarig traject is het 10 tot 12 maanden durende technologische ontwerpproject dat je gaat doen voor een toonaangevend high-tech bedrijf of zorginstelling.

Als medewerker van de TU/e ontvang je een salaris en een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Na afronding van de opleiding krijg je de titel Professional Doctorate in Engineering (PDEng).

Waarom PDEng trainee worden bij de TU/e?

Een PDEng programma geeft een boost aan je carrièremogelijkheden in de industrie. Afgestudeerde PDEng trainees kunnen uitstekende banen in het bedrijfsleven krijgen. Veel van onze PDEng trainees hebben werk gevonden bij multinationals, waaronder Philips en ASML.

Ben jij bijna klaar met je master opleiding maar eigenlijk nog niet uitgestudeerd? Wil jij werken aan innovatieve technologische oplossingen voor de hightech industrie of gezondheidszorg? Solliciteer dan naar een Professional Doctorate in Engineering (PDEng) opleiding en wordt een expert op het gebied van hoogwaardig technologisch ontwerp.

PDEng verhalen

Hoe solliciteer je op een PDEng opleiding?

Voordat je start met een PDEng programma doorloop je een toelating- en selectieprocedure. Elk PDEng programma heeft zijn eigen startdata, toelatingseisen en specifieke selectieprocedure.

Verschil tussen PDEng en PhD

De TU/e biedt naast PDEng programma’s ook PhD trajecten aan.  Een PhD is net als een PDEng programma een post master traject. Het belangrijkste verschil met PhD is de focus: een PhD is bedoeld om een onafhankelijk onderzoeker te worden en een PDEng bereidt je voor op een hoge functie in de industrie.  Een PhD traject duurt 4 jaar, een PDEng traject 2 jaar.

 

Andere PDEng programma's in Nederland

Alle PDEng programma's maken deel uit van het gezamenlijke initiatief 4TU.SAI: 4TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute. Het instituut is een samenwerkingsverband van de 4 technische universiteiten in Nederland.

Events en informatie

Bekijk ons webinar waarin een promovendus en een PDEng trainee je meer vertellen over hun positie op de TU/e.
Of bezoek ons Graduate School event op de Campus!