Master Human-Technology Interaction track Environmental Psychology

Iza Linders

Speel video

Tijdens mijn bachelor Psychologie & Technologie ontdekte ik het belang van inzicht in de maatschappelijke impact van nieuwe technologieën en het belang om te begrijpen wat voor invloed deze hebben op gebruikers. Hierdoor wilde ik menselijk gedrag verder verkennen, en werd daarnaast mijn interesse in intelligente verlichting en omgevingspsychologie steeds groter. Het masterprogramma Human-Technology Interaction aan de TU/e biedt vakken aan die aansloten bij mijn interesses, en slaan een brug tussen de rol van menselijk gedrag en technologie in het vormgeven van onze toekomst.

Een project dat ik leerzaam vond, was mijn masterthesis. In dit onderzoek identificeerden we natuurlijke bewegingen in de patronen van licht dat gefilterd wordt door bladeren en onderzochten we deze in relatie tot stressherstel. De resultaten van dit onderzoek kunnen bijdragen aan slimmere binnenverlichting voor stressherstel en welzijn. Naast dat dit project een uitdaging was, was het ook een verrijkende ervaring.

Wat ik het meest waardeer aan de TU/e zijn de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling buiten het academische om. Van werken bij het TU/e Intelligent Lighting Institute tot lid zijn van Studententeam Blue Jay. Hierdoor heb ik gelijkgestemde mensen ontmoet, wat mijn studentenleven tot een geweldige tijd heeft gemaakt. In mijn toekomstige carrière wil ik bijdragen aan het creëren van omgevingen die helpen bij het verbeteren van mentaal en fysiek welzijn en daarbij duurzaamheid nastreven. Met mijn diploma van de TU/e op zak heb ik de vaardigheden om te innoveren en onderzoek te doen. Ik hoop binnenkort een PhD te starten over hoe we met behulp van verlichting het welzijn van patiënten in ziekenhuizen, zoals op IC-afdelingen en herstelkamers, kunnen verbeteren.