Profielwinkel

Ben je een 6 vwo-leerling en werk je aan een profielwerkstuk over een technisch of maatschappelijk-technisch onderwerp? Heb je hulp nodig omdat je op internet het antwoord niet kunt vinden? Of omdat je een proef wilt doen die op school niet mogelijk is? De profielwinkel van de Technische Universiteit Eindhoven kijkt graag samen met je of we je verder kunnen helpen.

Formuleer eerst een duidelijke onderzoeksvraag
Voordat je contact opneemt met de profielwinkel is het belangrijk dat je zelf goed nadenkt over de vraag: wat wil ik precies onderzoeken? Hoe beter jij weet wat je wilt onderzoeken, hoe sneller wij kunnen beoordelen of we je kunnen helpen. Formuleer daarom altijd eerst een duidelijke onderzoeksvraag en een aantal concrete deelvragen. Stem deze af met je docent op school. Heeft je docent de onderzoeksvragen goedgekeurd? Dan kun je contact opnemen met de profielwinkel via puc@tue.nl. Houd er rekening mee dat we je helaas niet altijd kunnen helpen. Bijvoorbeeld omdat we geen expert in huis hebben hebben voor jouw onderwerp of omdat onze docenten op dat moment niet beschikbaar zijn.   

Hoe pak je je profielwerkstuk aan?
Op onze website vind je ook meer inhoudelijke informatie over de aanpak van je profielwerkstuk. Hier hebben we  beschreven wat de beste manier is om je profielwerkstuk uit te voeren. Ook hebben we een aantal ideeën en onderwerpen per vakgebied op een rijtje gezet. Laat je hierdoor inspireren bij het bedenken van het praktische onderdeel van jouw profielwerkstuk.

Huisregels
Om een prettige samenwerking te creëren en te behouden hanteert de TU/e een aantal huisregels. Lees de huisregels voor je een aanvraag indient.