Psychology & Technology

De games die je speelt, het mobieltje waarmee je sms't, de internetsite waar je op shopt. Technologie is overal om ons heen en is belangrijk. Te belangrijk om alleen aan technologen over te laten. Bij Psychology & Technology leer je wat technologie met mensen doet  en hoe je met behulp van psychologische kennis technologie optimaal kunt laten werken voor mensen. Maar ook leer je hoe je met behulp van de psychologie volkomen nieuwe technologische toepassingen kunt ontwerpen, zoals motiverende revalidatietehnologie, sociale robots, of brein-computer interfaces.

Ervaar de labs van Psychology & Technology

Mens en techniek
Docenten en studenten aan de opleiding Psychology & Technology bestuderen heel veel verschillende onderwerpen die allemaal betrekking hebben op de relatie tussen mensen en techniek. Je kunt daarbij denken aan:

  • Robots als hulp in de huishouding
  • Intieme technologie voor knuffels op afstand
  • Vertrouwen in online veilingen
  • Verlichting waar je gezond en slim van wordt
  • Avatars die je helpen met energiebesparing
  • Intelligente straatverlichting
  • Persuasive technology, oftewel hoe kan je telefoon je helpen met afvallen? Hoe kan je douche ervoor zorgen dat je minder water gebruikt?

Major Psychology & Technology

De TU/e bundelt haar bacheloronderwijs in het TU/e Bachelor College. Als student van het Bachelor College krijg je de ruimte om zelf je studie samen te stellen op basis van je interessegebieden en ambities. De bacheloropleiding bestaat voor een groot deel uit je major. Met de major kies je het vakgebied waarin je later als ingenieur wilt gaan werken. Het vormt de basis van je opleiding. Op deze website lees je meer over de inhoud van de major Sustainable Innovation. Op deze manier kom je te weten of deze major iets voor jou is.

De major Psychology & Technology is formeel onderdeel van de bacheloropleiding Technische Innovatiewetenschappen. Na afronding van deze major ontvang je het diploma van de bacheloropleiding Technische Innovatiewetenschappen met als specialisatie Psychology & Technology en de graad van Bachelor of Science in Technische Innovatiewetenschappen.

De bacheloropleiding Technische Innovatiewetenschappen heeft daarnaast nog een andere major: Sustainable Innovation.

NVAO accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.