ECTS punten
180
Opleidingstype
Bacheloropleiding
Studieduur
3 Jaar - Fulltime
Voertaal
Engels
Titel
Bachelor of Science

Save the date: Op zaterdag 16 december vindt er een online open dag plaats voor alle Bachelor- en Masteropleidingen aan de TU/e. Klik hier voor meer informatie en schrijf je in!

Hoe groot of hoe klein ook, het succes van ieder bedrijf hangt voor een groot deel af van de bedrijfsprocessen. Een belangrijk aspect is natuurlijk de techniek: machines, transportmiddelen, operatiekamers of computers. Daarnaast is van belang hoe mensen met elkaar omgaan en worden beoordeeld. Ook de manier van plannen en besturen speelt een rol: hoe bepaalde middelen worden ingezet en hoe data en informatie moeten worden gebruikt. Als je al deze aspecten van bedrijfsprocessen goed kunt beoordelen, dan weet je aan welke knoppen je moet draaien om de organisatie goed te laten presteren.

In deze bacheloropleiding leer je hoe je een bedrijfsproces moet doorgronden vanuit verschillende standpunten: mens, techniek, data, informatiesystemen, economie en organisatie. Je streeft ernaar om organisaties efficiënter te maken en processen te stroomlijnen. Je bent resultaatgericht en gedreven om knelpunten op te lossen, de kwaliteit te verbeteren en de productie te verhogen.

Na het afstuderen ontvang je je diploma Bachelor Technische Bedrijfskunde. Meer weten? Check de videos op deze pagina en bezoek de Studieopbouw voor meer informatie.

INDUSTRIAL ENGINEERING (TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE) AAN DE TU/E

Bekijk hier een korte opleidingsvideo over de Bachelor Technische bedrijfskunde (TBK) op de TU/e. Maak een MyStart@TU/e account aan en ontvang automatisch e-mails wanneer er nieuwe activiteiten gepland staan of bekijk achter je login een uitgebreide opleidingsvideo.

Praktijkgerichte studie

Tijdens de studie Industrial Engineering (Technische Bedrijfskunde) aan de TU/e analyseer je geen processen op abstract niveau, maar houd je je direct bezig met operationele processen. Zo gaan we regelmatig op excursie, hebben we veel samenwerkingsverbanden met verschillende bedrijven en maken we veel gebruik van praktische opdrachten. Bij het onderzoek gebruik je vooral wiskundige, data science en artificial intelligence modellen. Onze studenten waarderen de opleiding vanwege deze praktische aanpak, de kleinschaligheid en de uitstekende begeleiding door docenten. 

Wie ben jij?

Heb je gevoel en belangstelling voor een combinatie van techniek, organisaties en het bedrijfsleven? Kijk je altijd verder dan voor de hand liggende oplossingen? Kun je goed samenwerken en wil je investeren in je communicatieskills? Dan is onze driejarige bacheloropleiding Industrial Engineering (BSc TBK) iets voor jou. Als student Industrial Engineering (Technische Bedrijfskunde) moet je bereid zijn hard te werken. Je hebt je vwo-opleiding succesvol afgerond, met wiskunde B in je vakkenpakket. Affiniteit met techniek is een must, ervaring met bijvoorbeeld programmeren is mooi meegenomen. Kijk voor meer informatie bij Toelating tot de Bachelor. Heb je een HBO-propedeuse op zak? Controleer je toelaatbaarheid en aanvullende eisen

Chat met onze studenten

Wat wil je worden?

Met een diploma Industrial Engineering (Technische Bedrijfskunde) heb je een brede basis als technisch ingenieur. De meeste van onze studenten kiezen een vervolgstudie, om daarna het bedrijfsleven in te stappen. Het werkveld strekt zich uit van adviesbureaus tot logistieke afdelingen van multinationals. Kijk voor de mogelijkheden bij Na je bachelor.

Waarom naar de TU/e voor Industrial Engineering / Technische Bedrijfskunde?

Amber en Fenne vertellen je in deze video wat hun top 3 redenen zijn om de studie Technische bedrijfskunde op de TU/e te volgen en nemen je ondertussen mee voor een kijkje op de campus.

Waarom de TU/e?

Wij bieden je vrije keuzeruimte, ofwel de ruimte om keuzevakken te volgen. Daarmee kun je je eigen studie samenstellen, zodat die past bij jouw interesses en persoonlijke voorkeuren. Je maakt er je studie net een beetje anders mee dan alle andere! Verbreed je kennis met vakken of projecten uit andere bacheloropleidingen aan de TU/e. Of zorg voor een verdieping van je kennis binnen het vakgebied Industrial Engineering (Technische Bedrijfskunde). Het is maar net wat jouw individuele behoeften en doelen zijn.
Bij de TU/e hebben we bovendien veel faciliteiten die je ondersteunen bij je persoonlijke ontwikkeling, zoals Innovation Space, Skills Labs, Career Academy, studententeams, sportclubs, studieverenigingen en studentenverenigingen. Lees er meer over onder de links, en vraag ons er gerust naar!

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

 • 3,9

  Studenttevredenheid op een schaal van 1 tot 5

 • 240

  Aantal eerstejaars

 • 18-24

  Contacttijd eerstejaars

 • 73%

  Doorstroom naar het tweede jaar

 • 50%

  Diploma binnen 4 jaar

 • 95%

  Doorstuderen

Studievereniging Industria

De studievereniging stelt zich ten doel de belangen van de studenten van Industrial Engineering te behartigen. Enerzijds probeert zij om de studenten hun vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Zij bereikt dit door middel van onder andere excursies, lezingen en symposia en het organiseren van een studiereis. Anderzijds organiseert de vereniging ook sporttoernooien, feesten, een wekelijkse Borrel, weekendjes en andere vormen van vrijetijdsbesteding om de band tussen de leden onderling te stimuleren.

Anderen bezochten

Niet helemaal zeker of deze studie bij je past? Andere aankomende studenten bezochten ook:

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.