Eindhoven School of Education

Welkom bij de Eindhoven School of Education

 

 

 

De Eindhoven School of Education (ESoE) is het expertisecentrum van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) op het gebied van de professionele ontwikkeling van (aanstaande) leraren in het bèta- en techniekdomein.

De Eindhoven School of Education (ESoE) is een departement van de faculteit Applied Physics and Science Education.

Onderwijs

ESoE verzorgt een masteropleiding Science Education, die onder meer opleidt tot leraar voorbereidend hoger onderwijs in wiskunde, natuurkunde, scheikunde, onderzoek en ontwerpen of informatica. Door de flexibele opbouw van deze masteropleiding is het ook mogelijk in je Bachelor een opleiding tot tweedegraads docent te volgen. Lees meer...

Onderzoek

ESoE wil het onderwijs in Science, Technology, Engineering en Mathematics (STEM) bevorderen als antwoord op nieuwe maatschappelijke uitdagingen. Om hieraan bij te dragen doen we wetenschappelijk onderzoek naar onderwijs en professionele ontwikkeling van docenten en naar het ontwerpen en evalueren van onderwijsinnovaties.

Innovatie

ESoE bevordert en ondersteunt onderwijsinnovaties in de regio. Daarbij gaat het in het bijzonder om onderwijsinnovaties in relatie tot bèta en techniek ten behoeve van de gehele onderwijskolom. De ESoE is momenteel bezig met het vernieuwen van haar curriculum. Verder heeft ESoE een intensieve samenwerking met het 4TU.Center of Engineering Education (CEE). 

Nieuws

Contact

 • Bezoekadres

  Eindhoven School of Education
  23, Cascade (1.22)
  Groene loper
  Eindhoven
  Nederland
 • Postadres

  Eindhoven School of Education
  23, Cascade (1.22)
  Postbus 513
  5600 MB Eindhoven
  Nederland
 • Secretariaat Eindhoven School of Education